Maisījums pilngraudu sēklu maizes pagatavošanai ar ieraugu
Maize maisījumam ir ārkārtīgi bagāta uzturvērtība. Maizes maisījuma pamatā ir auzupārslas, saulespuķu sēklas, linsēklas, šķiedrvielas, sezams un ķirbju sēklas. Šis maisījums ir lielisks E, B1 vitanīmu, magnija un dzelzs avots. Neiesaiņota maize ilgi saglabājas svaiga un saglabā savu lielisko garšu līdz pat 7 dienām!
Sēklu maisījums konditorejas un maizes izstrādājumu pagatavošanai. Sēklu saturs 45%. Produkts paredzēts termiskai apstrādei.
Iepakojums: 1 kg
Izcelmes valsts: Polija
Sastāvdaļas: Auzu pārslas, linsēklas, sausais RUDZU ieraugs (7,5%), šķiedrvielas, grauzdētas linusēklas, SEZAMA sēklas, rapšu eļļa, ķirbju sēklas, sausās garšvielas. Var saturēt olu, zemesriekstu, sojas pupiņu, piena, lazdu riekstu, sēra dioksīda un sulfītu un to produktu pdaļiņas.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā vietā, cieši noslēgtā iepakojumā. Ieteicamā uzglabāšanas temperatura līdz +25°C, ar relatīvo gaisa mitrumu līdz 65%. Sargāt no stiprām smaržām.p>
Ieteicamā receptūra
1000 g maisījuma pilngraudu maizei ar ieraugu
200 g saulespuķu sēklu,
80 g medus,
60 g eļļas,
25 g sāls,
900 g ūdens (istabas temperatūra).
Gatavošanas metode
Sajauciet kopā visas izejvielas.
Sajaukšanas laiks: 2 min lēnām.
Mīklas nogatavināšanas laiks: 1,5–2 stundas.
Sadaliet mīklu formās.
Apsmidziniet mīklas virsmu ar ūdeni.
Mīklas sagataves svars: 560g (120x90x50mm); 620 g (Ø 105 mm h 80 mm).
Cepšanas temperatūra (ieteicamā): rotācijas vai konvekcijas krāsnī +170˚C, pannā +190˚C.
Gatavošanas laiks: apmēram 60 minūtes (bez tvaika padeves) +10 minūtes pēc izņemšanas no formas.
Vislabāk griezt maizi pēc 24h atdzesēšanas.
Uzturvērtība 100g produkta
Enerģētiskā vērtība, kJ / kcal 1883,0 / 455,0
Tauki, g | 29,6 |
tostarp piesātinātās taukskābes, g | 3,4 |
Ogļhidrāti, g | 17,5 |
tostarp cukuri, g | 2,1 |
Šķiedrvielas, g | 27,2 |
Olbaltumvielas, g | 16,0 |
sāls, g | 0,05 |